Vierde dienst, apenland & regen - Reisverslag uit Argentat, Frankrijk van Marjolein Bos - WaarBenJij.nu Vierde dienst, apenland & regen - Reisverslag uit Argentat, Frankrijk van Marjolein Bos - WaarBenJij.nu

Vierde dienst, apenland & regen

Door: Marjolein

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

12 Oktober 2009 | Frankrijk, Argentat

Mijn vierde dienst zit er alweer op. Morgen ben ik al toe aan mijn vijfde dienst. Ik zit hier al anderhalve maand. Nog maar achtenhalve maand & dan kan ik jullie weer verblijden met mijn gezelschap!
Mijn vierde dienst begon op een zondag, dat betekende een uurtje later beginnen. Dat vond ik helemaal niet erg haha. Aangezien ik nog steeds last had van mijn enkel na de voetbaltraining, ging ik met een jongere die last had van zijn knie naar de Tour de Merle. De rest van de groep ging een intensieve wandeling maken door de bossen.
De Tour de Merle was erg mooi, een vervallen kasteel. Wel jammer dat je daar dan ook weer Nederlanders tegenkomt...
Maandag was een 'gewone' dag; taken, school. 's Middags hebben we geklust bij ADN. We moesten tenten afbreken op een camping. Daarna bezweet weer terug naar de Time Out.
Dinsdag was het tijd voor de gesprekken van de jongeren met de directeur. 's Middags zouden we gaan sporten. Niemand had alleen nog een idee wat we precies gingen doen. Het bleek dat we gingen kanoën. En dan niet even 'ik zit lekker in een kano & ik zie wel waar ik uitkom'. Nee, het was tijd voor intensief kanoën!
Het water stond hoog, dus er waren veel stroomversnellingen. Uiteindelijk ben ik ook nog een keer omgevallen, samen met een jongere. In slowmotion. Dat moet vast een mooi gezicht zijn geweest.
Woensdag kwam ik uit dienst. Het is dan handig als je nog even je bed ingaat, maar daar had ik geen zin in. 's Middags gingen we met een paar stagiaires naar apenland. Na het tegenvallende reptilland was ik op het ergste voorbereid. Dat bleek mee te vallen. Na een vrij lange rit (waar ik de helft niet van heb meegekregen, omdat ik lag te slapen) waren we bij apenland. We kregen instructies en een handje popcorn voordat we daadwerkelijk het park in mochten.
Daar waren de apen zo afgetraind, dat als je ze een stukje popcorn aanreikte, ze al klaar zaten met hun handje. beetje jammer. Maar ondanks dat was het toch heel erg leuk! Ik ben bijna nog aangevallen door een moederaap. Je mag namelijk niet de kleine aapjes benaderen, omdat die ouders het dan zien als een bedreiging van hun kind. Komt er natuurlijk weer zo'n schattig baby aapje naast mij zitten. Met de moeder erachter. Toen ben ik maar even een stukje verderop gaan zitten.
Vrijdag was het weer tijd voor de voetbaltraining! Eerst mochten we met alle mannen die ook aan het trainen waren op de foto. Geen idee waarvoor. De training was iets zwaarder dan de eerste training. We moesten immers zondag een wedstrijd spelen. Eerst moet ik wel meedoen, daarna niet & uiteindelijk wel. We kregen een licentie om wedstrijden te mogen spelen, we moesten alleen even langs de dokter voor een medische keuring. PARDON?
Echt waar & ik ben nog goedgekeurd ook haha. Het ging trouwens alleen om je hartslag & de bloeddruk.
Zondag stonden Anita & ik op tijd klaar achter Tivoli. Daar kwam iedereen op zijn Frans te laat aan. Eenmaal in Tulle aangekomen bleek dat ik toch niet hoefde te spelen. We hadden toch genoeg, Anita of ik mocht meedoen. Aangezien ik vrijdag ook alweer kan trainen & zaterdag ook een wedstrijd heb, heeft Anita meegedaan. We hebben met 2-1 gewonnen!
Vandaag is echt een hangdag. Ik werd vanochtend, net zoals gister, beroerd wakker. Ik denk dat de griep naar me toekomt. Lekker, als je bedenkt dat de komende drie dagen op dienst lekker druk worden (wisseling van jongeren). Dus vandaag maar een beetje rustig aan doen & dan zien we morgen wel weer hoe het gaat.
Het weer is trouwens vandaag wel lekker, een beetje zon. Maar regen kennen ze jammer genoeg toch wel in Frankrijk. Ik verheug me eigenlijk wel op de winter, het wordt hier dan echt KOUD, maar dan kan ik eindelijk leren snowboarden! Ook komen mijn ouders & misschien mijn broertje langs, daar kijk ik natuurlijk ook naar uit!
Na anderhalve maand ben ik er ook wel achter dat ik iets te makkelijk heb gedacht over 'even 10 maanden op stage gaan'. De afgelopen dagen besefte ik mij dat ineens.. (jullie hoeven de Prozac nog niet op te sturen hoor) Gelukkig komen er ook mensen langs om me op te zoeken, dus helemaal alleen ben ik hier niet! & ik heb natuurlijk nog de andere stagiaires om af en toe even lekker tegen aan te zeiken haha...

• 14 Oktober 2009 - 17:54

Jolan!:

Schatje!

Even een berichtje uit het zonnige (ahum, meer koud en regenachtige) Nederrrrland!
    Ik blijf maar wachten op die foto's! Komen die nog voordat je weer thuis bent? ;) Je verhalen klinken nog steeds leuk, meer als een 10maanden lange vakantie haha! Behalve al die trainingen dan want volgensmij kom jij als 1 grote spierbonk terug! :)
    Blijf genieten daar chick & als je heimwee hebt dan moet je er maar aan denken dat het hier alleen maar REGENT en KOUD is! hihihi!

<3 XXX